Paleo boerenkool met roerei

Boerenkool is al lang geen saaie, oudhollandse groente meer. Door de opkomst van het Paleo dieet is het tot in Amerika helemaal hip. Boerenkool zit boordevol vitamines en mineralen die goed zijn je gezondheid. Zo bevat het vitamine A, vitamine C en vitamine K, die zorgen voor een goede weerstand. Daarnaast bevat boerenkool de mineralen ijzer, magnesium, kalium en fosfor en een boel antioxidanten. Dit heerlijke recept met boerenkool en roerei is dus hartstikke gezond en past helemaal in het Paleo dieet. Lekker als ontbijt of lunch, maar ook voor bij het avondeten. Dit recept is vegetarisch, maar je kunt naar wens vlees of vis toevoegen.

Ingrediënten

  • 1 kopje boerenkool (in sliertjes gesneden)
  • 3 uien in dunne ringen
  • 1 biologisch scharrelei
  • 2 eetlepels kokosolie of boter
  • Kurkuma en/of kerriepoeder

Bereiding

Verwarm op middelhoog vuur een koekenpan en voeg vervolgens de kokosolie of boter toe. Bak de slierten boerenkool ongeveer twee minuten. Doe het scharrelei erbij en roer dit met de boerenkool. Je kunt naar smaak kurkuma of kerriepoeder toevoegen. Een halve theelepel kerrie en een theelepel kurkuma geeft een lekkere smaak. Blijf het gerecht verwarmen totdat het ei helemaal gaar is. Je kunt de uien meebakken, maar het is ook lekker om ze aan het eind op het roerei te strooien. Het gerecht is nu klaar om gegeten te worden.

Variaties

Je kunt met dit recept eindeloos variëren. Je kunt vlees toevoegen of andere kruiden. Avocado en salsa geven het recept bijvoorbeeld een Mexicaans tintje.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*